Theetuin

Theetuin

Imkerij KirstenBosch ligt in een tuin van 4000 m2, midden in het idyllische en duurzame Almere Oosterwold. Sinds april 2022 kun je hier op zaterdagen, zondagen en sommige feestdagen terecht bij de bijentheetuin die dan geopend is van 14:00 tot 17:00 uur.

Bijenthema

Het thema van de theetuin is bijen. Niet alleen honingbijen, maar alle 360 soorten bijen die we in Nederland hebben. En ook de vlinders, zweefvliegen en vogels. De hele tuin is ingericht met planten en struiken die goed zijn voor deze dieren. Planten waar bijen veel nectar en stuifmeel vandaan kunnen halen. Of waarin ze kunnen schuilen. Vanaf april/mei is de tuin omringd door een bloemenweide, hoor je het ruisen van de bomen en het fluiten van de vogels. De kikkers kwaken luidkeels en de libellen vliegen om je heen.

Hoe komt het thema bijen verder tot recht in de tuin? Er is gebak met honing erin. Je kunt een proeverij met drie verschillende smaken honing en scones doen. Meer dan 15 soorten muntthee proeven (met honing). Alles geserveerd op een mooi bijenservies. Je kunt verder een kijkje nemen bij de bijenvolken. De gastvrouw geeft advies over goede bijenplanten, de aanleg van een kruidenrijk grasland en het maken van een insectenhotel. Kinderen kunnen in de tuin op zoek naar bijen of een leuke bijenkleurplaat inkleuren.

Reserveren

Nu we net gestart zijn, is de theetuin alleen op reservering geopend. Bij voorkeur uiterlijk de dag ervoor reserveren via het contactformulier: https://www.imkerijkirstenbosch.nl/contact/. Of stuur een Whatsapp naar 06-17798961.

Je kunt ook op de dag zelf contact opnemen of er nog plek is. Daarbij loop je het risico dat er niets gebakken is. Hoe vroeger je reserveert, hoe beter. Geef dan ook door of er gasten zijn met voedselintolerantie of allergie├źn zodat ik hier rekening mee kan houden. Ik heb zelf veel ervaring met voedselintoleranties en ga hier dan ook serieus mee om.

Openingstijden

Geopend tussen van april t/m september op zaterdagen, zondagen en op 2e Paasdag en 2e Pinksterdag.

De theetuin is gesloten op:

Zondag 12 juni
Zondag 19 juni
Zaterdag 25 juni
Zondag 26 juni
Zaterdag 2 juli
Zondag 3 juli
Zaterdag 23 juli en zondag 24 juli
Zaterdag 13 en zondag 14 augustus